OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2009/2010 > Obvestila

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Pomembna navodila za preprečevanje gripe

OŠ Bratov Polančičev Maribor

11. 11. 2009

 

Spoštovani učenci! Spoštovani starši! Spoštovani učitelji!

 

Čeprav vemo, da smo že vsi veliko slišali o ravnanju v zvezi s pandemsko gripo (v šoli, preko medijev in plakatov...), nikoli ni preveč, zato bi Vas radi ponovno spomnili na nekaj pomembnih navodil:

1. Poskrbeti moramo za pogosto umivanje rok s toplo vodo in milom. Roke si umivamo neprekinjeno vsaj 20 minut. To je približno toliko časa, da lahko medtem dvakrat zapojemo pesmico Ringaraja. Roke si obrišemo s papirnato brisačo, z njo obrišemo tudi pipo in jo odvržemo v koš.

2. Pri kihanju in kašljanju uporabljajmo papirnate robčke.

3. Ne dotikajmo se oči, nosu in ust z rokami.

4. Poskrbimo za kratkotrajno in intenzivno zračenje prostorov z odpiranjem oken.

5. Učitelji morajo vsak sum pandemske gripe pri otroku nemudoma sporočiti staršem ali skrbniku otroka, ki moraj otroka odpeljati domov. Starše je potrebno opozoriti, da se o nadaljnih ukrepih pri otroku posvetujejo z otrokovim zdravnikom.

6. Otroci, ki imajo bolezenske znake, naj ostanejo doma in naj se ne vrnejo v šolo prej kot v sedmih dneh, oziroma še pozneje, če tako presodi izbrani zdravnik.

 

Na šoli sledimo navodilom in obvestilom Inštituta za varovanje zdravja RS, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za šolstvo in šport.

Potrudimo se vsi in odgovorno ter skrbno upoštevajmo navodila!

Brigita Smogavec

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]