OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2009/2010 > Tekmovanja

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Atletika-državno osnovnošolsko prvenstvo

OŠ Bratov Polančičev Maribor

3. 6. 2010

V četrtek, 03.06.2010, je bilo v Športnem parku Ljubljana izpeljano posamično državno osnovnošolsko prvenstvo v atletiki. Tekmovali so učenci in učenke letnika 98, 97, 96 in 95, ki so si finalne nastope priborili na sitih področnih prvenstev. Tekmovanje je potekalo v spremenljivem vremenu na stadionu, kjer sta svoje prve atletske korake naredili naši najboljši atletinji Brigita Bukovec in Alenka Bikar, ki sta na prireditvi tudi podeljevali priznanja najuspešnejšim tekmovalcem, med katerimi so bile tudi tri učenke naše šole.

To so: Saša Planinšec, ki je v skoku v višino z rezultatom 151 cm zasedla odlično 8. mesto z enako višino kot šesto uvrščena, le da je imela en poskus več.

V teku na 1000 m si je finalni nastop priborila Katja Radmilovič, ki na koncu z osvojenim enajstim mestom ni bila najbolj zadovoljna, vendar tudi 11. mesto v državi nekaj šteje.

Med mlajšimi učenkami pa se je v teku na 60 m izkazala Sara Zahovič, ki je nekoliko podlegla pritisku velikih tekmovanj, kar je logično, saj je naša najmlajša tekmovalka in si pritekla končno 15. mesto. Po tekmovanju je dejala, da se bo začela ukvarjati s šahom, ampak se je hitro potolažila in obljubila, da bo še močneje trenirala tek.

Čestitamo vsem trem.

Uradni rezultati  tukaj.

Slika finalistk pred vhodom na stadion:

Od leve: Katja Radmilovič, Sara Zahovič in Saša Planinšec.

Darko GuberiniÄŤ

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]