OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2007/2008 > Glasbene dejavnosti

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Koncert glasbene mladine,18.2.2008

OŠ Bratov Polančičev Maribor

23. 1. 2008

Spoštovani,

Zaradi nepričakovanih službenih obveznosti članic Komornega orkestra Musidora smo morali 4. abonmajski koncert Cikla za mlade prestaviti na ponedeljek, 18. februarja 2008, ob 18. uri v dvorani Union v Mariboru.

Vljudno vas prosim, če o tej spremembi obvestite svoje učence, glasbenike, učitelje, prijatelje in vse, ki bi jih ta koncert utegnil zanimati. V nadaljevanju pa še nekaj informacij o tem koncertu:

Ponedeljek, 18. 02. 2008, ob 18:00, Dvorana Union Maribor

za red Cikel za mlade in izven

KAKO NASTANE GLASBA


Sodelujejo:
Komorni orkester Musidora,
dirigentka: Živa Ploj Peršuh

Spored bomo objavili nakandno

Glasbena umetnina je trdno vpeta v komunikacijsko verigo soodvisnih členov – med ustvarjalca, izvajalca, poslušalca in kritika. Izmed vseh naštetih je kljub zapletenim procesom slušne percepcije še vedno največja neznanka ustvarjanje. Predvsem za tiste, ki nikoli niso imeli izkušnje s tem. Navdih božanskih muz, podzavestni vzgibi, ki sprožajo »čudežno zlivanje« glasbe na papir – takšna
je verjetno lahko danes le še laična predstava o ustvarjalnem aktu, ki pa vsekakor nekaj od tega potrebuje za svojo uresničitev in nastanek umetnine. Vendar – kolikšen je delež iracionalnega in racionalnega pri tem? Ali ste se že kdaj vprašali, od kod skladatelju ideja za takšno in drugačno blagozvočje? Kaj nastane prej – melodija ali akordi? Kaj žene skladatelja k pisanju glasbe? Kdo je tisti, ki skrbi za pravilno izvedbo? Komu so skladbe namenjene? Ali je težko pisati glasbo? Vse to in še veliko več bomo izvedeli na koncertu – neposredno iz skladateljevih ust.




Majda Gorjup

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]