|
|
31. 3. 2008
OŠ bratov Polančičev
JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE OD 01. DO 25. 4. 2008 - kosilo
DAN
|
KOSILO
|
to
|
1.4.2008
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI, ČEBULNA BRŽOLA V OMAKI ALI ŽITNI POLPET, ŠIROKI REZANCI ALI SLANI SIROVI ŠTRUKLJI, SOLATNI IZBOR
|
sr
|
2.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI CVETAČNA KREMNA JUHA, SVINJSKI ZREZEK NA ŽARU ALI SOJIN ZREZEK, KUHANA MEŠANA ZELENJAVA NA MASLU, PEČEN KROMPIR ALI DUŠEN RIŽ, SOLATNI IZBOR
|
če
|
3.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI ČEBULNA JUHA, ČUFTI ALI RIŽEVE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI, PIRE KROMPIR, SOK, SADJE
|
pe
|
4.4.2008
|
PASULJ S PREKAJENIM MESOM ALI BREZ, KRUH, SADNA REZINA, SOK
|
so
|
5.4.2008
|
|
ne
|
6.4.2008
|
|
po
|
7.4.2008
|
GOVEJA JUHA Z RIBANO KAŠO, KUHANA GOVEDINA IZ JUHE ALI SOJIN ZREZEK, PIRE KROMPIR, BUČKE V OMAKI, SOK
|
to
|
8.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI POROVA KREMNA JUHA, ŠPAGETI Z BOLONJSKO OMAKO ALI ŠPAGETI Z BREZMESNO OMAKO, PARMEZAN, SOLATNI IZBOR
|
sr
|
9.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI GOBOVA JUHA Z AJDOVO KAŠO, PEČEN OSLIČ ALI OCVRTI LIGNJI, KUHAN KROMPIR, SOLATNI IZBOR, SOK
|
če
|
10.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI ŠPINAČNA KREMNA JUHA, PURANJI STROGANOV ALI SOJIN ZREZEK Z ZELENJAVNO OMAKO, DUŠEN RIŽ ALI KROMPIRJEVI SVALJKI, SOLATNI IZBOR
|
pe
|
11.4.2008
|
BOGRAČ S KROMPIRJEVIMI KRHLJI ALI KROMPIRJEV GOLAŽ S SOJO, SADNA RULADA, SOK
|
so
|
12.4.2008
|
|
ne
|
13.4.2008
|
|
po
|
14.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI KROMPIRJEVA KREMNA JUHA, TELEČJI ZREZEK V ČEBULNI OMAKI ALI STROČJI FIŽOL NA DROBTINAH, ZDROBOV ŠTRUKELJ S SKUTO, SOLATNI IZBOR, SOK
|
to
|
15.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI FIŽOLOVA KREMNA JUHA, MAKARONOVO MESO ALI POLŽKI Z BREZMESNO POLIVKO, SOLATNI IZBOR
|
sr
|
16.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI ČESNOVA KREMNA JUHA, DUNAJSKI PURANJI ZREZEK ALI SOJIN ZREZEK, ZELENJAVNI RIŽ ALI PRAŽEN KROMPIR, SOLATNI IZBOR
|
če
|
17.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI JUHA PREŽGANKA Z JAJČKO, PEČEN PIŠČANEC (BEDRA ALI PRSI) ALI ZELENJAVNI ZREZEK, MLINCI ALI KRUHOV CMOK, SOLATNI IZBOR
|
pe
|
18.4.2008
|
JUHA Z GOVEJIM MESOM IN RIBANO KAŠO ALI ZELENJAVNA JUHA Z LEČO, NAVADNI PRAŽENEC, KOMPOT
|
so
|
19.4.2008
|
|
ne
|
20.4.2008
|
|
po
|
21.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO, ŠPARGLJEVA JUHA, SVINJSKI ZREZEK V GOBOVI OMAKI ALI ŽITNI POLPET, PEČEN KROMPIR ALI KUHAN RIŽ Z AJDOVO KAŠO, SOLATNI IZBOR
|
to
|
22.4.2008
|
ZELENJAVNA JUHA ALI BISTRA JUHA Z ZAKUHO, MESNI ALI SIROVI TORTELINI, PARADIŽNIKOVA OMAKA, SOLATNI IZBOR
|
sr
|
23.4.2008
|
KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO ALI MINJON JUHA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO ALI MORSKA RIŽOTA, SOLATNI IZBOR
|
če
|
24.4.2008
|
BISTRA JUHA Z ZAKUHO ALI PARADIŽNIKOVA JUHA, KUHANA HRENOVKA ALI SOJIN ZREZEK, KREMNA ŠPINAČA S KISLO SMETANO, PIRE KROMPIR, SLADOLED
|
pe
|
25.4.2008
|
GOVEJI GOLAŽ ALI ZELENJAVNA JUHA Z LEČO, POLENTA ALI PERESNIKI, SOK, RIŽEV NARASTEK
|
so
|
26.4.2008
|
|
ne
|
27.4.2008
|
|
po
|
28.4.2008
|
PRVOMAJSKE POČITNICE
|
to
|
29.4.2008
|
sr
|
30.4.2008
|
ZARADI NEREDNE DOBAVE LAHKO PRIDE DO SPREMEMB
Pijača: 100% POMARANČNI SOK, 100% JABOLČNI SOK, NAPITEK IZ GOZDNIH SADEŽEV IN VODA
Solatni izbor: ZELENA SOLATA, ZELJE, KORENJE, PARADIŽNIK, KUMARE, KORUZA, RDEČA PESA, KORENČEK, KUMARE, ČRNA REDKEV, SOLATA IZ STROČJEGA FIŽOLA, KROMPIRJEVA SOLATA, FIŽOLOVA SOLATA
Solatni dressingi: S KISOM, OLJEM IN SOLJO, JOGURTOV, JOGURTOV Z ZELIŠČI
Dodatek solati: AJDOVA KAŠA, PROSENA KAŠA, LEČA, ČIČERIKA
Kruh: POLBELI ALI ČRNI
Sezonsko sadje: JABOLKA, HRUŠKE, SLIVE, MANDARINE, BANANE, ORANŽE, KIVI, MELONA, LUBENICA
DOBER TEK vam želi
osebje kuhinje
in organizator prehrane
|