OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Olimje v sredo

OŠ Bratov Polančičev Maribor

4. 11. 2010

Bujenje nam ni povzročalo težav. Mentorja  se ne spuščava v podrobnosti organizacije le tega, pomembno nama je, da so učenci na zajtrku točni.

V sredo je bila rdeča nit našega dela še vedno spomin. Osvojili smo nove mnemotehnike. Odslej si bomo na zabaven način zapomnili letnice, telefonske številke, morda celo lasten EMŠO (no, mentorja do tega nimava posebne afinitete), kot tudi sezname in imena.

Takoj po kosilo smo se odpravili v smeri Jelenovega grebena,  kjer smo izvedeli, da se imenuje samica jelena – košuta. Nakupili smo nekaj spominkov in nadaljevali pot v samostan in tretjo najstarejšo lekarno v Evropi.

Učenci vedno znova presenečajo domače animatorje, pa naj bo to gospodar kmetije, lokalni podjetnik ali duhovnik, presenečajo jih torej s svojim znanjem. Skoraj ga ni vprašanja, s katerim skuša gostitelj presenetiti, pa nanj ne bi odgovorili.

Prosti čas so fantje izkoristili za žogo, dekleta za klepet. Popoldansko delo je bilo namenjeno temeljitemu utrjevanju znanj, ki smo jih osvojili dopoldne.

Tokrat smo se za večerjo oblekli nekoliko bolj svečano, se uredili in nadišavili, kajti gostitelji so nam napovedali, da nam bodo pripravili carski praženec, potem pa so nam brez vsakega pojasnila postregli zgolj navadni šmorn. Jutri bomo za nalašč šli na večerjo v trenirkah…

Zvečer smo dobili zmagovalce kviza o Sloveniji. Vprašanjem je skrivoma prisluškovalo tudi osebje penziona in ob odhodu me je lokalni natakar potegnil na stran in me vljudno opozoril, da so nekatera vprašanja podobna tistim iz televizijske oddaje Male sive celice, ki jo je pravkar gledal in da, brez dovoljenja avtorja, verjetno ne bi smel podobna vprašanja kar tako javno uporabljati. Obljubil sem mu, da bom v bodoče bolj previden…

Ker se je zvečer naša ura spanja pokrivala s finišem pomembne nogometne tekme, smo z učenci sklenili kompromis: lahko gledajo nogomet do konca, morajo pa zato od pol enajstih naprej toliko bolj močno spati.

P.S.: Spremljajte tudi našo galerijo slik, ki jih dnevno pošiljamo.    

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]