OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Dodatne aktivnosti > Mini tabori za maksi napredek

OŠ Bratov Polančičev Maribor

OLIMJE-2

OŠ Bratov Polančičev Maribor

4. 10. 2011

Kot je že v navadi, smo se na poti iz vlaka proti objektu, kjer bivamo, ustavili pri Mrazu. To je lastnik mini živalskega vrta, kjer smo si ogledali razno perjad, od navadne kokoši do kazuarja, polet tega pa še majhne pujske. Novo v letošnji ponudbi pri Mrazu je najbolj sladko grozdje, kar smo ga doslej okusili.

Po namestitvi v apartmaje smo se podali v učilnico in se lotili prve teme – osebnostnih testov. Spoznali smo, da agresiven ni le tisti, ki se pretepa, ampak tudi ta, ki loputa z vrati, zmerja, grozi ali kolne, da, celo pretirana sumničavost ali občutki krivde spadajo k agresivnosti. In kar naenkrat se izkaže, da je agresiven kdo, ki smo ga doslej imeli za povsem miroljubnega. Je pa res, da agresivnost ni nujno nekaj slabega. Če ne verjamete, dajte naslednjič, ko boste v gneči čakali na avtobus, povsem pozabiti na agresivnost in – zagotovo boste ostali na postaji…

Po odličnem kosilu (mimogrede, skoraj polovica učencev in dve tretjini učiteljev, se pravi, dva od treh, se je odločilo za vegetarijanski obrok) smo se odpravili na igrišče za golf. Tam nas je pričakal prijazen inštruktor, katerega ime si nismo zapomnili, a se ne bi čudili, če bi bil Janez. Pojasnil nam je zgodovino in geografijo golfa vse od Stare Grčije do danes in pokazal osnovne udarce. Potem smo poskusili še sami. Dvajset nas je in če bi sešteli dolžine vseh naših udarcev, bi se precej približali Janezu, ki je z enim samim ogrozil prebivalce tristo metrov oddaljene hiše.

Popoldansko delo je bilo namenjeno govorici telesa. Spoznali smo, kaj nam sporočajo roke, noge in oči sogovornika. Naučili smo se prepoznavati znake laži in odslej vam je odklenkalo. Tudi mrtve ribe so bile prisotne, a brez skrbi, nismo še pri večerji. Mrtva riba je le način rokovanja, ki se ga poslužuje boječa, nesamozavestna oseba…

Za večerjo so bile gromozanske pice, po večerji pa smo se pomerili v kvizu na temo Slovenija v EU. Po dveh polfinalih smo dobili jutrišnje finaliste.

V torek bomo spoznavali bonton in barve, kot tudi samostan in lekarno. Seznanili se bomo z osnovami grafologije, karkoli že to je, in se posladkali v čokoladnici. Ni izključeno, da boste kakšne dobrote deležni tudi vi.    

 

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]