OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Ponedeljek v Olimju

OŠ Bratov Polančičev Maribor

19. 10. 2010

Prvi dan v Olimju je za nami. Po vožnji z vlakom in namestitvi v apartmaje smo, še preden smo prav pričeli z delom, že spreminjali program. Razlog je bil naše nezaupanje vremenu. Takoj smo se torej odpravili v živalski vrt, kjer smo občudovali lame in noje, ki so bili pravzaprav kazuarji.

Kosilo je bilo, kot je tu že običaj, odlično. Po kosilu smo najprej ponovili to, kar smo že doslej vedeli o učenju, potem pa se lotili prvih bližnjic in trikov učenja. Spoznali smo zakonitosti spomina in nekaj načinov, kako ga prelisičiti.

Popoldanski prosti čas, kolikor ga je sploh bilo, smo namenili spoznavanju svojega mikro okolja, se pravi - apartmajev. Prvi razlog je bil dež, drugi pa - ne boste verjeli, kaj vse se najde v apartmaju: od televizije, hladilnika, masazne kadi, telefona... In če smo že vse to plačali, ne bi bilo prav, da ne bi preizkusili,mar ne?

Popoldan smo nadaljevali z delom, ob sedmih pa odšli na večerjo. Že prvi dan so nam postregli s pico in palačinkami. S polnimi želodci smo se razdelili v pare. Pravzaprav je to namesto nas opravil žreb. Preizkusili smo se v kvizu o Sloveniji in dobili dva finalista. O izidih poročamo jutri.

Ob desetih smo se - eni bolj, drugi manj utrujeni, spravlii v postelje. Ko bi bilo potrebno - v duhu popoldanskega raziskovanja okolja - preizkusiti tudi tuš, je nekaterim raziskovalni duh že popustil. Dokaz, da je bil dan naporen je bila tišina ob pol enajstih, tako, da sta si tudi mentorja lahko privoščila zaslužen počitek...

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]