OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Dodatne aktivnosti > Šole v naravi

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Sobota v Poreču

OŠ Bratov Polančičev Maribor

17. 6. 2012

Tudi drugi dan našega bivanja v Poreču je potekal tako, kot smo si zamislili. Ko smo se vrnili od zajtrka, smo ugledali plakat z ocenami urejenosti sob. Zadovoljni!

Dopoldan smo preživeli na plaži pri Johnnyu. Včerajšnji program plavanja in potapljanja smo nadgradili s skoki v vodo. Neobvezno in pod nadzorom plavalnih učiteljev, seveda. Odmore med odhodi v vodo smo izkoristili tako, da smo Johnnyu pomagali pri višanju dnevnega izkupička. Tudi glede tega smo od prvega dne napredovali. Sladoled je pri marsikomu nadomestil pomfri in ne bi se čudili, če bo že naslednji dan na meniju hamburger…

Po kosilu je sledil počitek in izpolnjevanje delovnih zvezkov. Tako se izognemo izpostavljanju soncu v največji vročini. Popoldan je bilo na plaži zelo živahno in čas je hitro minil.

Po večerji smo poskrbeli, da zdravnica ne bi bila povsem brez dela. Preizkusili smo delovanje termometra in preverili veljavnost dveh zdravstvenih kartic. Zdravnica je opravila dva pregleda in ugotovila rahlo povišano temperaturo pri enem učencu in trebušne težave pri učenki. Zagotovila nam je, da ni nič hujšega, v beležko izdatkov pa zapisala: kamilični čaj in polovička lekadola. Vseeno smo prestavili večerni obisk Poreča in večer preživeli na igrišču ali sprehodu ob plaži. V nedeljo zjutraj, ko to pišem, sta ena in druga zdravstvena težava že mimo. Učenca se počutita boljše in kot kaže sedaj, nedeljski odhod v mesto ni pod vprašajem.

Ob pol desetih se z igrišča premaknemo v naš objekt, opravimo obveznosti v kopalnici in točno ob desetih ugasnemo luči. Učenci kmalu utrujeni zaspijo.

Pa lep sobotni pozdrav iz Poreča!

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]