OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Projekti

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Klub staršev in učiteljev vabi na akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

OŠ Bratov Polančičev Maribor

13. 4. 2010

Dan akcije »Očistimo Slovenijo« na dan 17.4.2010 se hitro približuje. Na včerajšnjem sestanku sveta staršev je bil predstavljen urnik aktivnosti. Akciji se bo pridružilo okoli 40 družin, 10 učiteljev in skupina skavtov, kar je vse skupaj okoli 150 ljudi. Če bodo vremenske razmere slabše, bo število udeležencev najverjetneje manjše.

Zberemo se ob osmih zjutraj na dvorišču OŠ Bratov Polančičev, pripravljeni za pohod, z malico v nahrbtniku. Če je mogoče, naj vsak s seboj prinese še kakšne rokavice in vrečo za odpadke (vreč in rokavic žal ne bo dovolj za vse udeležence). Vsi skupaj se odpravimo na pohod in se na poti razdelimo v tri skupine. Prva skupina bodo učenci prvih razredov in mlajši otroci s starši, druga skupina bodo učenci drugih in tretjih razredov s starši in tretja skupina bodo starejši učenci s starši. V nadaljevanju bodo predstavljene poti in okvirni urniki za vsako skupino posebej. Predvidoma se učenci prve triade s starši ob enajstih ponovno zberemo pred šolo, odložimo na poti nabrane odpadke v šolske smetnjake in se udeležimo delavnic v šoli poimenovanih »Smetilnica«. Zaključek akcije bo ob trinajstih.

1. skupina (učenci prvih razredov in mlajši otroci s starši, 30 oseb)
- Zberemo se ob osmih zjutraj in krenemo na kratek pohod po Tomšičevem drevoredu. Očistimo drevored, nato se zberemo pred šolo, pomalicamo in očistimo še okolico šole.
- Ob enajstih se udeležimo delavnic v šoli.

2. skupina (učenci drugih in tretjih razredov s starši, 60 oseb)
- Zberemo se ob osmih zjutraj in se odpravimo na piramido. Iz Tomšičevega drevoreda se povzpnemo po stopnicah in nato na Piramido, kjer očistimo sprehajalno pot. Če bo vreme dovoljevalo, na vrhu Piramide pomalicamo in se nato odpravimo nazaj proti šoli.
- Ob enajstih se udeležimo delavnic v šoli.

3. skupina (učenci višjih razredov, 60 oseb)
- Zberemo se ob osmih zjutraj in se odpravimo na Piramido. Iz Tomšičevega drevoreda se povzpnemo po stopnicah in nato na Piramido po levi sprehajalni poti, kjer očistimo sprehajalno pot. Po grebenu Piramide se skozi gozd odpravimo proti makadamski cesti v smeri Počehove, kjer se ustavimo pri vinogradu in očistimo območje, ki je polno razpršenih odpadkov (na sliki). Na očiščenem območju bi pomalicali, nato vse odpadke prinesemo s seboj nazaj do šole, jih odložimo v kesone in zaključimo z akcijo.

 

Ker se praviloma vračamo po isti poti kot smo prišli, lahko napolnjene vreče z odpadki pustimo ob poti in jih poberemo ob povratku.

Več informacij na uradni spletni strani akcije in v spletnem dnevniku Kluba staršev in učiteljev.

Boris VolariÄŤ

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]