OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Dodatne aktivnosti

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Olimje MiA 2011-2

OŠ Bratov Polančičev Maribor

3. 3. 2011

MiA – sreda

Prvi dan je za nami. Minil je v znamenju dela in sklepanja kompromisov. Da bi prihranili čas in pot, smo se v živalskem vrtu ustavili kar na poti v naš objekt. Ogledali smo si različno perjad, pritlikave konje in nič manj pritlikave noje, ter se dogovorili, da se zvečer še enkrat vidimo…

Po namestitvi v apartmaje smo se zbrali v učilnici in pričeli z delom. Najprej osnove mnemotehnik, potem astronomija.

Za kosilo klasika – goveja ali zelenjavna juha, dunajski, pomfrit, solata, ali pa vegetarijanski meni z ocvrtim sirom, štruklji in zelenjavo. In sladica, kakopak.

Popoldansko delo je bilo praktično delo, povezano z astronomijo. Umerjali smo teleskope in jih pripravljali za nočno opazovanje.

Pri večerji smo uveljavljali didaktični princip diferenciacije tako, da smo naročali različno obložene pice (o količini se z domačini ne da pogajati, izbiraš lahko le med 'zelo veliko' in 'ogromno'), za sladico pa so nam postregli s palačinkami.

Domačin Tone, lastnik mini živalskega vrta nam je prijazno odstopil dnevno sobo, ki smo jo s pomočjo laserja spremenili v disco in dve uri sta hitro minili.

Dogovor je bil, da ob enajstih pogasnemo luči in ležemo k počitku in dogovora smo se držali. In, ko smo že pri držanju – držite pesti, da se nocoj oblačnost razkadi, da bomo lahko  teleskope uporabili v njihovi prvotni funkciji.

Pa lep pozdrav iz Olimja.

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]