OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

OLIMJE - Tako je bilo v sredo

OŠ Bratov Polančičev Maribor

14. 4. 2011

OLIMJE V SREDO

Po zajtrku smo začeli z delom v učilnici. Spoznavali smo zakonitosti kvizov. Pozorni smo bili na napake, ki jih delamo, ko odgovarjamo na vprašanja, potem pa smo se preizkusili v sestavljanju kviza. Na koncu smo priredili mini kvize z vprašanji, ki smo jih sestavili v ta namen. Zmagala je zdaj ena, zdaj druga ekipa. Sodelovala sta tudi učitelja, a tokrat se je izkazalo, da starost še ni nujno tudi modrost… Povedano po domače – izgubila sta.

Za kosilo so nam pripravili pico, potem pa nas je že čakala kočija, ki nas je odpeljala do hiše čarovnic in čokoladnice. V čokoladnici so nas vedno veseli. Dovolj je, da prisluhnemo živahnim zvokom blagajne in hitro ugotovimo, zakaj…

Popoldansko delo je bilo rezervirano za logiko in sudoku. Spoznali smo, kako po zanesljivi in sistematični poti rešimo zapletene logične probleme in kako se pravilno prebijamo skozi sudoku. Na koncu smo postali že taki mojstri, da smo vsak sestavili svoj sudoku, ki ga naj učiteljica reši do naslednjega dne. In sedaj še naloga iz logike: Enaindvajset učencev odda učiteljici vsak svoj sudoku. Reševanje enega traja dvajset minut. Učiteljica prične z reševanjem ob enajstih, ko otroci zaspijo. Koliko ur bo učiteljici ostalo za spanje, če mora biti naslednje jutro ob sedmih pripravljena za delo in ob predpostavki, da bo eno uro prebila še v kopalnici?

Večerjo smo si pekli sami – čevapčiče, pleskavice, hrenovke, klobase, sir, bučke… Narezali smo paradižnik, papriko in kumare. Pojedli smo skoraj vse kar smo spekli in skoraj nič kar smo narezali…

Po večerji smo opravili še finale ekokviza, se družili po sobah in se med deseto in pol enajsto spravili v postelje.

V četrtek nas čaka spoznavanje anagramov in predstavitev našega dela, popoldan pa vožnja domov. Vlak bo prispel v Maribor ob 18.33. Se vidimo!

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]