OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Četrtek v Olimju

OŠ Bratov Polančičev Maribor

11. 5. 2012

Četrtek se je v Olimju pričel zjutraj.  Morda zaradi vznemirjenja, morda zaradi strahu pred zamujanjem, morda pa zaradi ptičjega petja – smo po večini vstali ob sedmih ali prej.

Po zajtrku smo nadaljevali z delom. Najprej nove tehnike, potem pa preizkus lastne ustvarjalnosti. Iz materialov, ki smo jih imeli na razpolago, so nastali zanimivi izdelki, od makete vodnjaka do naprave za praskanje na težje dostopnih predelih hrbta… Najvišje smo ocenili multifunkcijsko peresnico, ki je vsebovala celo koš za smeti.

Po kosilu smo se odpravili v hišo pravljic med čarovnice. Za strokovno vodenje je poskrbel tamkajšnji bivši ravnatelj s svojo ekipo. Bilo je zanimivo. Tudi zgodovinsko učno uro smo opravili in izvedeli neverjetne stvari. Ne boste verjeli, ampak baje so otroci nekoč odraščali brez i-podov. Še več, baje – ampak ne me držat za besedo –  no, baje nekoč davno sploh niso poznali wi-fi-jev, bluetoothov, facebookov, e-mailov in skypov. Ljudje so se baje pogovarjali tako, da so sedli za mizo in odpirali usta. Tako pač pravi naš vodič, upokojeni ravnatelj, ampak, saj veste, starejšim ni vedno za verjeti…

Skratka, ogled hiše čarovnic je bila za nas lepa izkušnja, je pa res, da bi si vse, kar smo tam videli, lahko ogledali na internetu, čas, ki smo ga porabili za zamudno utrujajočo hojo pa bi lahko bolje izkoristili – na primer tako, da bi igrali igrice na elektronskih napravah, ki nam jih ne primanjkuje… No, zdaj vemo za drugič.  

Nazaj grede smo se založili v čokoladnici, potem pa se lotili poslikave. Za kratek čas smo se spremenili v bitja iz domišljije. Zvečer je bilo aktivno nutricistično ministrstvo. Deklice so aktivno sodelovale pri pripravi hrane, dečki pa so bili bolj aktivni, ko je bilo potrebno taisto hrano pojesti. Zvečer smo izvedli polfinale in finale kviza in dobili zmagovalce.

Pravzaprav smo te dni zmagovalci vsi. Pridobili smo veliko novega znanja, idej, pa tudi veščin, potrebnih za sobivanje. In, mar ni prav to tisto, zaradi česar smo tukaj, v Olimju?

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]