OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

OLIMJE-Tako je bilo v torek...

OŠ Bratov Polančičev Maribor

13. 4. 2011

OLIMJE V TOREK

Po prihodu v Olimje smo se najprej ustavili v živalskem vrtu. Domačin Tone nam je slikovito opisal navade lam, ponijev in različnih kokoši. Nekateri smo lamo tudi simbolično zajahali.

Po namestitvi v apartmaje in kratkem počitku nas je že čakalo kosilo. Prvi dan klasika – goveja juha, dunajski, pomfri, solata, sladoled. Tokrat je z nami kar nekaj vegetarijancev in ti so namesto mesa dobili postrežen ocvrt sir in štruklje.

Prvi dan smo gostili dva supertonična gosta. Marjan Škvorc nam je predstavil drobne uganke, potem pa nas je po korakih vodil do nastanka preproste izpolnjevanke. Nastali so čudoviti izdelki, nad katerimi je bil presenečen celo sam gost.

Po kratkem odmoru se nam je pridružil drugi supertonični gost Bela Szomi. S seboj je prinesel dva zaboja geometrijskih teles in en teleskop. Z nami je opravil prve korake v svet astronomije, geometrijska telesa pa nam predstavil drugače, kot smo bili vajeni doslej.

Za večerjo so nam postregli s testeninami, ki so jih vegetarijancem polili drugače kot mesojedcem, za sladico pa je bila sadna kupa.

Ko smo že mislili, da bo za prvi dan dela dovolj in da bo končno nekaj prostega časa, smo na urniku uzrli, da nas čaka še večerni kviz. Žreb nam je pomagal pri razdelitvi v štiri skupine in izvedli smo dve polfinalni tekmovanji. Teme so bile povezane z ekologijo. Dobili smo dve zmagovalni ekipi, ki se bosta drugi dan srečali v finalu.

Po napornem dnevu nismo imeli težav s pravočasnim počitkom, zaspali pa smo v mislih na prav tako razburljiv drugi dan, ko nas čaka seznanjanje s kvizi, vožnja s kočijo, ogled hiše čarovnic, obisk čokoladnice in piknik v lastni režiji.

P.S. Če ima kdo kakšno dobro idejo za jed na žaru, ki bi teknila vegetarijancem, zahtevnost priprave pa ne bi presegala kuharskih sposobnosti psihologa in učiteljice matematike, naj to, prosim, sporoči na priloženo telefonsko številko.

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]