OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Dodatne aktivnosti > Šole v naravi

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Petek v Poreču

OŠ Bratov Polančičev Maribor

16. 6. 2012

Po prijetni vožnji brez zapletov smo prispeli v Poreč. Namestili smo se v sobe in odšli na kosilo. Po kosilu smo se pripravili na naš prvi odhod na plažo.

Temperatura vode je bila ravno prav primerna, ozračje pa vroče. Ko smo se prepričali, da v morju ni ježev (domačini so nam pojasnili, da vse ježe sproti pojedo morski psi), ni bilo več razlogov za oklevanje. Pod strogim nadzorom plavalnih učiteljev smo plavali, se potapljali ali zgolj čofotali v vodi.

Med enim in drugim odhodom v vodo smo vadili poštevanko števila šest in odstotni račun. Na praktičnem primeru. Naloga se je glasila približno takole: Koliko stanejo tri kepice sladoleda, če stane ena šest kun? Za zahtevnejši nivo pa: Za koliko odstotkov se je podražila kepica sladoleda, če je še lani stala pet kun? Johnny, naš sladoledodajalec, to dobro obvlada.

Po večerji je čas za športne igre. Preselili smo se na nogometno in odbojkarsko igrišče ali se postavili v vlogo navijačev. Fantje so se pomerili z vrstniki iz OŠ Tabor I. Pri takšnih srečanjih rezultat ni najbolj pomemben in obljubili smo, da ne bodo poročali o tem, kdo je zmagal. Obljube se moramo držati, izdamo vam lahko le, da so naši nasprotniki izgubili.

Ob desetih je čas za spanje in tega ne smemo prekoračiti. Od pol desetih naprej je torej v kopalnici živahno, točno ob desetih pa ugasnemo luči in zaspimo. Ali pa se trudimo, da bi zaspali. Ali pa se delamo, da se trudimo, da bi zaspali.

V soboto nas čaka še en živahen dan, ki se bo končal z odhodom v mesto in tega se že veselimo. Kako je bilo, vam poročamo jutri, do takrat pa … lep petkov pozdrav iz Poreča.

Aja, pa še to, kar vas najbolj zanima: Vsi smo zdravi in dobre volje!

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]