OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Dodatne aktivnosti > Mini tabori za maksi napredek

OŠ Bratov Polančičev Maribor

OLIMJE-3

OŠ Bratov Polančičev Maribor

5. 10. 2011

Naš drugi dan v Olimju ni minil nič manj dinamično od prvega. Dopoldan smo izmenično spoznavali osnove bontona in psihologijo barv. Učinki prvega so se pokazali že pri kosilu, če ne drugače, pa tako, da smo po jedi pravilno odložili pribor. Še namig za vas: ker se po pravilih bontona juhe, solate in sladice ne sme vzeti dvakrat, si že prvič krožnik z juho napolnite do vrha, solato še najbolje, da kar preskočite, sladico pa … no, če je ne smemo vzeti dvakrat, jo bomo pač trikrat, kajne?

Glede barv smo izvedeli, da zelena pomirja, rumena omogoča boljše miselne procese, oranžna pa spodbuja tek (da ne bo nesporazuma, ob njej bolje jemo, ne tečemo).

Po kosilu (Moramo ponavljati, da je bilo tudi tokrat odlično?) smo se odpravili v smeri samostana, lekarne in čokoladnice. V samostanu smo bili deležni številnih zanimivih informacij, hkrati pa smo, ko smo presodili, da je le teh že dovolj, uporabili, kar smo se bili naučili včeraj. Govorniku smo z drobnimi znaki nebesedne komunikacije namignili, da se nam mudi in verjamete ali ne – delovalo je.

V tretji najstarejši lekarni v Evropi smo imeli možnost opraviti nakup, enako možnost pa so nam ponudili pol ure kasneje v čokoladnici. Ugibajte, kje smo več zapravili!

Popoldan smo se vrnili v učilnico in povezali naučeno tako, da smo, ločeno po spolu, spoznavali znake zapeljevanja in na zabaven način ponovili o bontonu. Nekaj tega znanja smo uporabili kmalu za tem. Ne, nismo zapeljevali skupine upokojencev, ki so se ustavili v restavraciji, smo pa opazovali obnašanje italijanskih turistov pri jedi in … ali je res, ali pa se nam samo zdi, da bi po pravilih bontona morali biti med jedjo tiho? Ampak, kdo pa je že videl, pardon, slišal tihega Italijana?

 Po večerji (to smo tokrat pripravili kar sami) smo se pomerili na finalu kviza o EU, si vzeli uro časa za urejanje vtisov in frizur in se ob desetih odpravili v postelje.

 

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]