OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Za starše > Obvestila

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Lutkovna predstava za učence od 1. do 4. razreda: Ko je Šlemil šel v Varšavo

OŠ Bratov Polančičev Maribor

2. 11. 2011

V ponedeljek, 7. 11. 2011, si bodo učenci od 1. do 4. razreda ogledali lutkovno predstavo Ko je Šlemil šel v Varšavo v Lutkovnem gledališču Maribor.

Učenci 3. in 4. razredov  bodo odšli iz šole ob 8.30, saj se jim predstava prične ob 9. uri. Po ogledu se vrnejo v šolo in imajo ta dan malico okrog 10. ure.

Učenci 1. razredov in 2. razreda odidejo iz šole ob 10.00, saj se jim predstava prične ob 10.30. Po ogledu predstave se vrnejo v šolo in nadaljujejo s šolskim delom.

 

 

Ko je Šlemil šel v Varšavo

Isaac B. Singer

Režiserka: Jelena Sitar Cvetko

Premiera: November 2011

"Šlemil, čigar žena prodaja na trgu zelenjavo, doma pazi na otroke in sanja o velikem svetu. Sanje bi rad nekega dne uresničil in kot poljski Žid se odpravi v Varšavo. Zavije blince v prtič, naroči najstarejšemu, naj pazi mlajše, in zapusti svoj rodni Hevm. Uživa v potovanju, in ko se pod noč utrudi, povečerja, sezuje škornje, leže k počitku. Skrbno pazi, da so špice obuval obrnjene proti Varšavi, da bo zjutraj vedel nadaljevati pot v pravi smeri. Toda (kaj bi gledališče brez toda) vso zadevo opazuje kovač. Ponoči obrne špice škornjev v drugo smer … Šlemil pride v drugi Hevm, ki je skoraj tak kot tisti, ki ga je zapustil, z eno razliko - da je žena tistega Šlemila, ki je odšel tudi iz drugega Hevma v svet, precej bolj prijazna kot njegova … Po vseh peripetijah Šlemil zaključi: "Če greš v Hevm, prideš v Hevm in ves svet je en sam Hevm."

Helena Konšak

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]