OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2009/2010 > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Olimje - prva tretjina

OŠ Bratov Polančičev Maribor

6. 5. 2010

 

OLIMJE, PRVA TRETJINA
Za nami je prvi dan bivanja in dela v Olimju. Vožnja je, prestopanju navkljub, hitro minila. Že pred deveto smo se razporedili po sobah.
Učenci so dobili nalogo, da svoja oblačila in druge stvari pospravijo v omare, pregledajo sobe, če ni morebitnih poškodb inventarja, zložijo hrano v hladilnik, si pripravijo vse potrebno za naše učne ure, potem pa lahko gredo za nekaj časa na igrišče.
Nikoli si ne bi mislili, da so fantje pri zahtevanih naštetih opravilih tako ekspeditivni. Drugače si ne moremo razlagati dejstva, da so se znašli na nogometnem igrišču že kakšno minuto po koncu podajanja omenjenih navodil.
Kosilo je bilo odlično, obilno in kompletno – od juhe, mesa, krompirja in solate pa vse do sladice. Takoj po kosilu smo se odpravili v mini živalski vrt, kjer smo občudovali takšne in drugačne kure, fazane, pave, purane, lamo, kazuarja, pritlikave konje in druge živali. Lama se je želela z nami slikati in ustregli smo ji…
 Po ogledu smo se lotili tega, zaradi česar smo pravzaprav prišli – uvoda v tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti. Izvedeli smo, da je bolj ustvarjalen tisti, ki si z vilicami počeše lase ali popraska po hrbtu od vrstnika, ki si z omenjenim kosom pribora pomaga pri uživanju hrane, kot tudi, da bi bila najhujša posledica tedenskega izpada elektrike nezmožnost igranja elektronskih igric…
Za večerjo so bile testenine, potem pa smo se napotili na šolo v Podčetrtek, kjer smo se z našimi vrstniki pomerili v kvizu. Vračali smo se v popolni temi po poti, kjer ni bilo žive duše (pač pa kar nekaj mrtvih duš; namreč, mimo pokopališča). V apartmaje smo prispeli ob pol enajstih.
Do enajstih bi se naj spravili v postelje in se tudi smo. Mentorji smo ob rutinskem obhodu sob postali pozorni, ko se ena od deklic – in to celo petošolka – v postelji ni znašla sama. Še več, ta, ki ji je v postelji delal družbo, se je nesramno oprijemal njenega trebuha in se tudi na naša ustna opozorila ni želel umakniti. Učiteljica ga je naposled še pravočasno fizično odstranila, še prej pa pravilno identificirala. Ime mu je Ixodes Ricinus ali, po domače - klop. 
Pred nami je zelo dinamičen dan. Čaka nas nadaljevanje delavnic, ogled hiše čarovnic, obisk čokoladarne in presenečenje. To bo – ampak, ne govorite otrokom, ker še ne vedo – začetna ura tečaja golfa na pravem igrišču s pravimi inštruktorji.
Pa lep pozdrav iz vremensko spremenljivega, a obladljivega Olimja.

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]