OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2008/2009

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Nekaj misli staršev ob zaključku šolskega leta

OŠ Bratov Polančičev Maribor

9. 6. 2009

 

 

Bliža se konec šolskega leta in ob tem bi  rada zapisala nekaj misli.

 

Za vpis svoje edinke v prvi razred Osnovne šole bratov Polančičev smo se odločili, ker smo na vsakem koraku slišali veliko lepega o učiteljicah in učiteljih te šole. K odločitvi so pripomogla tudi moja spoznanja, ki sem jih pridobila kot nekdanja učenka te šole.

 

Zgradba šole ni nič kaj posebnega in lahko bi dejali, da je v Mariboru veliko lepših šolskih poslopij. Vendar je zgradba mrtev zid, ki predstavlja zgolj obliko, vsebino pa ji dejejo ljudje, ki v tej zgradbi delajo in ji s svojimi ravnanji dajejo smisel. Učiteljski poklic je zelo zahteven, saj otroka uči, vzgaja in varuje, mu daje pogum, samozavest in ga oblikuje v zrelo in odgovorno osebnost. Za vse to niso dovolj zgolj formalna učiteljska znanja in brezosebna prisotnost pri pouku, temveč je za to potrebna  nesebična požrtvovalnost, vdanost poklicu, srčnost in veliko ljubezni. Učiteljski poklic je zato poslanstvo, ki ga ni mogoče primerjati z nobenim drugim poklicem.

 

Učiteljice  in učitelji vaše šole vse te lastnosti imajo in za vse, kar so dobrega naredili za naše otroke, iskrena hvala!

 

Omenila bi še dva dogodka, ki sta se odvijala v preteklem tednu. Prvi je nastop naših Slavčkov in drugih glasbenih sestavov, za katerega lahko brez pretiravanja povem, da  je nas, poslušalce, presunil in nas spravil dobesedno v ekstazo, drugi pa je priprava in izvedba slikarske razstave naših najmlajših, ki je minila v fantastičnem vzdušju, v katerem so se prepletala resnično izjemna dela naših mladih umetnikov in velika požrtvovalnost vseh mentoric in mentorjev, ki so pri tem sodelovali. Obe srečanji sta zame kulturna dogodka brez primere, ki le še bolj potrjujeta spoznanje o odličnosti vašega učiteljskega zbora in upravičeno visokem renomeju vaše šole.

 

Nazadnje naj dodam, da vsi skupaj že težko čakamo na 26. junij, ko bo naša šolarka zaključila prvi razred, prav tako pa že težko pričakujemo 1. september, ko bo naša učenka stopila v drugi razred  - Osnovne šole bratov Polančičev.

 

Lepo vas pozdravljava Jasna Kočevar in Zlatko Krajnc, ponosna starša Eve Krajnc iz  1.b.

 

Brigita Smogavec

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]