OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > O šoli > Svetovalna služba > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Torek v Olimju

OŠ Bratov Polančičev Maribor

20. 10. 2010

Drugi dan v Olimju smo pričeli z bujenjem in zajtrkom ob osmih. Že ob devetih smo se zbrali v učilnici in nadaljevali z osvajanjem mnemotehnik. Naučili smo se vizualizacije, dobili napotke za pomnjenje obrazov in osvojili več tehnik za zapomnitev numeričnih podatkov. Telefonske številke si sedaj zapomnimo kot za šalo, enako velja za pin kode, za šestnajstmestni puk pa potrebujemo nekaj dodatne koncentracije…

Po odličnem kosilu (juha, dunajski, pomfrit, solata, sadna kupa) smo se odpravili na Jelenov greben, v samostan in lekarno, kjer smo prisluhnili vedno zanimivemu osebju. Nekaj malega smo nakupili, glavni nakupi pa nas čakajo jutri v čokoladnici.

Po ogledih so si učenci izprosili pol ure prostega časa, da bi uredili vtise. Pri tem sva se tudi mentorja nekaj naučila. Vse doslej namreč nisva vedela, da je najboljša metoda za urejanje vtisov – gledanje televizije!

Popoldansko delo je bilo namenjeno utrjevanju mnemotehnik in pri tem so učenci pokazali izjemne rezultate. Resnično sem presenečen nad tem, kako koristno so znali uporabiti doslej osvojeno znanje in če sem do nedavnega še dvomil, sem sedaj prepričan, da jim bo to koristilo v šoli in v vsakdanjem življenju. Kar pa nima nujno vedno le dobrih posledic - izgovori na pozabljanje odslej odpadejo.

Po večerji smo opravili finale kviza o Sloveniji in dobili zmagovalki. Ta večer smo si privoščili nekaj več prostega – od devetih do… uro spanja smo tokrat diferencirali glede na upoštevanje navodil dan prej. Sinoči je namreč manjša skupina učencev (ki so bile pravzaprav učenke) besedo iz naslova Tabora 'triki' opravičila tako, da so se ob pol enajstih potuhnili pod posteljnino in dajali vtis izmučenih in globoko spečih otrok, potem pa se - misleč, da sta mentorja zaspala, prikradla izpod oddeje in ... no, nič takega ni bilo, kar tudi mi nismo delali kot razposajeni otroci, a red pač mora biti, kazen pa vzgojna...

V sredo nas čakajo delavnice o uspešnem nastopu pri ustnem ocenjevanju znanja, pa možganska telovadba, ogled čokoladnice, pečenje čevapčičev, rezanje paradižnika in še kakšno presenečenje za povrhu.

 

Darko Hederih

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]