OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2009/2010 > Delo z nadarjenimi učenci

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Lep četrtkov pozdrav iz Olimja

OŠ Bratov Polančičev Maribor

8. 10. 2009

 

Olimje, četrti dan
Zadnji dan našega bivanja v Olimju ni bil nič manj dinamičen od predhodnih.
Po zajtrku smo pričeli z delom. Prva skupina se je preizkusila v 'testu ljubezni', potem pa se pripravila na javni nastop. Druga skupina je spoznavala barve, njihovo povezanost z osebnostjo in vpliv na počutje. Še vi, spoštovani starši, povprašajte otroka, ali ste glede na barve jesenski ali spomladanski tip!
Po kosilu smo si ogledali, kje raste pivo (namreč v kleti objekta, kjer smo se prehranjevali in izvajali delavnice), potem pa je sledil veliki finale.
Tako smo namreč poimenovali zadnji sklop delavnic, ko smo se izjemoma razdelili na 'moško' in 'žensko' skupino. Povezali smo svoja znanja o nebesedni komunikaciji in dodali posebne prijeme, ki naj jih uporabimo pri učinkovitem zapeljevanju osebe nasprotnega spola.
V delovnih zvezkih, ki so do tega trenutka bili le delno izpolnjeni, je kar naenkrat zmanjkovalo prostora za zapis, otroci pa, ki se jim je kdaj prej mudilo na 'prosti čas' so nas kar naenkrat prosili, naj vendar še nadaljujemo. Odslej bodo dekleta prave kokete, fantje pa mojstri 'prebiranja' njihovih nebesednih sporočil. In obratno.
Pred odhodom smo si tudi ogledali toplarno na biomaso. Ta sistem nam je omogočal vsakodnevno tuširanje s prijetno toplo vodo.
Ob štirih nas je šolski avtobus prepeljal do železniške postaje, kjer smo se povzpeli na vlak in že ob pol sedmih skočili v objem staršev, ki so nas nestrpno čakali na postaji v Mariboru.
Ob koncu velja povedati, da so gostitelji iskreno pohvalili naše učence, pa naj je šlo za kulturo prehranjevanja, pozdravljanje ali obnašanje v prostorih in na zunanjih površinah. Povedali so, da učenci po kulturi prehranjevanja prekašajo celo odrasle goste, ki so se te dni ustavljali pri njih. Pa ne le, da so omenjeni gostje bili manj uglajeni pri jedi, tudi glasnejši so bili za mizo. 

Pohvalam se pridružujemo tudi mentorji, odraslim gostom v bran pa dodajamo olajševalno okoliščino: bili so Italijani.

Mladen Tancer

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]