OŠ Bratov Polančičev Maribor

Domov > Arhiv > Šolsko leto 2007/2008 > Zdrava šola

OŠ Bratov Polančičev Maribor

Začenjamo z igro "Prometna kača" (1. - 5. razred)

OŠ Bratov Polančičev Maribor

9. 6. 2008

Spoštovani učenci 1., 2., 3. , 4. in 5. razreda!
Spoštovani starši!
Spoštovani učitelji!

Eden od dvanajstih ciljev Zdrave šole pravi, da bomo učence spodbujali k različnim dejavnostim tako, da bomo oblikovali raznovrstne pobude.

Odločili smo se, da pristopimo k evropskemu projektu CONNECT »Okolju prijazno in varno v šolo« . Okoljska zavest ima v povezavi s potovanjem v šolo pozitivne učinke na okolje in zdravje učencev. V ta projekt je vključenih osem evropskih držav, v okviru Slovenije sodeluje sedem osnovnih šol, med njimi tudi naša.

Gre za kratko in zanimivo igro »Prometna kača« . Glavni cilj te igre je potovati v šolo v času enega tedna okolju prijazno, varno in zdravo ter za 20% v tem tednu povečati okolju prijazna potovanja v šolo (peš, z rolerji, s kolesom – velja za tiste, ki imajo kolesarski izpit, z javnim prevoznim sredstvom ali vsaj kombinirati del poti z okolju prijaznejšimi sredstvi) in tako zmanjšati avtomobilski promet v bližini šole.

Naš cilj bomo lahko dosegli samo s skupnimi močmi – učenci, starši ali njihovi stari starši, učitelji! Učencem posameznih oddelkov, ki bodo v šolo prihajali okolju prijazno, varno in zdravo, bodo razredniki v tem tednu podeljevali točke, ki jih bodo lepili na oddelčno nalepko in če bodo dosegli dnevni cilj, bodo nalepko namestili na velik šolski transparent – Prometno kačo. Razredniki bodo lahko delili tudi dodatne oz. bonus točke (npr. uporaba čelade pri rolerjih, spremstvo staršev, dedka ali babice v šolo, hoja v parku v času športne vzgoje…).

Igro Prometna kača bomo izvajali od torka, 10. junija 2008, do ponedeljka, 16. junija 2008. Pridružite se nam!

Brigita Smogavec

   

Najdi.si logo

Zadnja sprememba: 13. 9. 2012 [ Kazalo ]