Bili smo Polančiči

Martina Rajšp

Martina RajšpUčenka OŠ bratov Polančičev 1976–1984

»Mi smo šola slavnih bratov, bratov dveh junakov ...«

… so prepevali učenci višjih razredov, ko smo tistega daljnega 1. septembra 1976 skupaj s starši vstopali skozi ogromna stara vrata z Aškerčeve ulice in se skrivali za maminimi krili v nekdanji telovadnici, danes učilnici petega razreda. Bilo je včeraj, ko nas je tovarišica Ada sprejela v svoje naročje in postala zame sinonim učiteljice z veliko začetnico. Moja Ada me je spremljala in me spremlja še danes – ostala je svetla zvezda, ki ji še sledim. Naučila nas je odprtosti, prijaznosti in strpnosti, kolegialnosti in pravičnosti. Torej vsega tistega, kar v današnjem svetu ni več vrlina.

Več

 
zajtrk.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETEK, 19. 11. 2021


Tradicionalni slovenski zajtrk bomo izvedli v petek, 19. 11. 2021, ob 7.50, v matičnih učilnicah, zato pridejo učenci ta dan v šolo prej.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo učenci na razpolago naslednja živila slovenskega porekla: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je izobraževati, obveščati in ozaveščati  ljudi o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.