Bili smo Polančiči

Zvezdana Bercko

Učenka OŠ bratov Polančičev 1968–1976

Tole pišem med krompirjevimi počitnicami. In še vedno se mi zdi smešno, da se tako imenujejo. Kot se mi zdi tudi nepojmljivo, da imajo otroci, komaj sploh dobro začnejo šolsko leto, že počitnice! Mi smo morali na ene in edine, če seveda ne štejem poletnih, čakati do srede januarja. In še marsičesa, kar je danes samo po sebi umevno, takrat ni bilo, bilo pa je kup drugih reči, ki se danes (tudi meni) zdijo smešne, trapaste ali poneumljajoče.

Več

 
zajtrk.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETEK, 19. 11. 2021


Tradicionalni slovenski zajtrk bomo izvedli v petek, 19. 11. 2021, ob 7.50, v matičnih učilnicah, zato pridejo učenci ta dan v šolo prej.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo učenci na razpolago naslednja živila slovenskega porekla: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je izobraževati, obveščati in ozaveščati  ljudi o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.