Bili smo Polančiči

Martina Rajšp

Martina RajšpUčenka OŠ bratov Polančičev 1976–1984

»Mi smo šola slavnih bratov, bratov dveh junakov ...«

… so prepevali učenci višjih razredov, ko smo tistega daljnega 1. septembra 1976 skupaj s starši vstopali skozi ogromna stara vrata z Aškerčeve ulice in se skrivali za maminimi krili v nekdanji telovadnici, danes učilnici petega razreda. Bilo je včeraj, ko nas je tovarišica Ada sprejela v svoje naročje in postala zame sinonim učiteljice z veliko začetnico. Moja Ada me je spremljala in me spremlja še danes – ostala je svetla zvezda, ki ji še sledim. Naučila nas je odprtosti, prijaznosti in strpnosti, kolegialnosti in pravičnosti. Torej vsega tistega, kar v današnjem svetu ni več vrlina.

Več

Tradicionalni slovenski zajtrk bomo izvedli v petek, 11. 6. 2021, ob 7.50 uri v matičnih učilnicah za učence od 1. do 9. razreda.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo učenci na razpolago naslednja
živila slovenskega porekla: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je
izobraževati, obveščati in ozaveščati ljudi o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih
lokalne oziroma slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo
hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri
vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi
splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s
pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.