Bili smo Polančiči

Aglaja Falcieri

AglajaFalcieriUčenka OŠ bratov Polančičev 1983–1991

Danes, ko se dnevi vrstijo z vrtoglavo hitrostjo, ko nas vsakdanjik obvez potegne v svoj vrtinec, komaj še sledimo ustaljenim tirnicam izpolnjevanja potreb in dolžnosti. V brezglavem tekmovanju za dosego zastavljenih ciljev žal še prepogosto pozabimo na človeške vrednote in resnične potrebe, ki so hrana naše duše. Preprosto si ne vzamemo časa, da bi v naš urnik prioritet uvrstili tako dragocene trenutke človečnosti. Kot je že bilo zapisano:

Več

 
zajtrk.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETEK, 19. 11. 2021


Tradicionalni slovenski zajtrk bomo izvedli v petek, 19. 11. 2021, ob 7.50, v matičnih učilnicah, zato pridejo učenci ta dan v šolo prej.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo učenci na razpolago naslednja živila slovenskega porekla: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je izobraževati, obveščati in ozaveščati  ljudi o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.